Connect with us

Spitalul de Copii intră în secolul 21. Va avea panouri solare și băi la două saloane

Local

Spitalul de Copii intră în secolul 21. Va avea panouri solare și băi la două saloane

Managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, dr. Radu Terinte, a explicat că odată cu semnarea proiectului pentru mo­dernizarea reabilitării totale a unităţii me­dicale, trebuie stabilite mai multe aspecte, pentru a nu fi pusă în pericol desfăşurarea activităţii pe durata reabilitării.

Spitalul va fi reabilitat în perioada următoare printr-un proiect în valoare de 27 milioane de euro, reprezentând fonduri europene.

În perioada următoare, urmează să fie urmaţi mai mulţi paşi, mai întâi să se organizeze licitaţia pentru proiectul tehnic, apoi pentru elaborarea lui, obţinerea autorizaţiei de construcţie, precum şi licitaţia lucrărilor. Acesta mai spune că, dacă lucrurile se vor desfăşura fără incidente deosebite, lucrările ar putea fi demarate în a doua jumătate a anului viitor.

Citește și  Cine cântă de Sărbătorile Iașului? Aflați și în ce zone stau comercianții

Atunci când va începe modernizarea propriu-zisă, aceasta se va face pe jumătăţi de tronson pentru a nu fi blocată activitatea. De asemenea, în timpul reabilitării va fi redus şi numărul de paturi.

„Trebuie să stabilim un front de lucru, să vedem cum ne vom restrânge. Reabilitarea se va face pe jumătăţi de tronson, să luăm ca exemplu etajele VII, VIII. Se vor face câte două jumătăţi, jumătate din etajul VIII şi jumătate din etajul VII, iar astfel rezolvăm două etaje. Împărţit în acest mod, estimăm că în patru ani se vor face toate etajele. Totodată, va trebui să reducem nişte paturi, nu foarte multe pentru că asta ar însemna să ne periclităm bugetul, vom face nişte simulări în acest sens“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale.

Citește și  O escrocherie care te lasă cu gura căscată. Cum operează medicul „Zamfir de la Urgenţe“

Acesta a mai explicat că schimbările vor fi majore, în reabilitare fiind incluse şi recompartimentări. Astfel, aproape fiecare salon va avea baie proprie, iar acolo unde nu este posibil va fi o baie la două saloane. De asemenea, vor fi schimbate instalaţiile electrice, sanitare, se va introduce instalaţie de climatizare centra­lizată, se va schimba tâmplăria în totalitate, urmând să fie instalate şi panouri solare.

„Credem că aceste panouri vor fi eficiente pentru apa caldă, iar consumul va fi mult mai redus. Va exista şi un bazin nou de apă ca rezervă la incendiu pe lângă cel existent, va fi transformator electric suplimentar nou pentru a creşte puterea de consum a spitalului. Vor fi de asemenea şi recompartimentări ca să corespundă normativelor în vigoare, cerinţelor ISU, lifturile noi vor fi rezistente la foc, uşile la fel“, a completat managerul spitalului.

Citește și  Tânăr din Iaşi, declarat nevinovat după un an de închisoare. Achitare definitivă într-un dosar de omor controversat

Durata de implementare a proiectului este de 56 de luni.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului „Sf. Maria Iaşi a fost depus în ve­derea finanţării prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, relatează Ziarul de Iasi.

Citește mai mult
Publicitate

Mai multe în Local

Mergi sus