Connect with us

Studentul care poate fi arestat dacă rămâne blocat în trafic.

Local

Studentul care poate fi arestat dacă rămâne blocat în trafic.

Un tânăr din Iaşi este arestat la domiciliu însă are voie, în funcţie de un program stabilit de judecători, să meargă la facultatea unde este student. El trebuie să fie atent când pleacă la şcoală şi când ajunge acasă, nerespectarea programului putând duce la înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv.

Daniel Stavarachi este arestat la domiciliu într-un dosar în care este cercetat pentru trafic de droguri şi a fost nevoit să ceară permisiunea judecătorilor pentru a ieşi din casă. După un calcul riguros, ma­gistraţii de la Tribunal au stabilit zilele şi intervalele orare în care Stavarachi poate ieşi din casă, luând în calcul orarul de la facultate.

Citește și  Fulgere la borcan, pe esplanada Palas, în această noapte. Începe seara ştiinţei

Student la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Stavarachi va trebui să respecte minut cu minut programul stabilit de instanţă, altminteri, conform legislaţiei penale, arestul la domiciliu îi poate fi înlocuit cu arestul preventiv. Studentul va trebui să ia în calcul eventualele ambuteiaje din oraş întrucât el se va deplasa la ore de la domiciliul său din Rediu.

Ieşeanul este unul dintre inculpaţii cercetaţi de DIICOT pentru că au vândut substanţe halucinogene cuoscute sub numele de „etnobotanice“. De la aceştia, sute de tineri din Iaşi, mulţi dintre ei liceeni, ar fi achiziţionat stupefiante. Reţeaua era numeroasă şi era alcătuită din două grupări ce acţionau în Iaşi, Podu Iloaiei şi Bârlad. Coor­donarea se făcea din case sărăcăcioase din cartierele Păcureţi şi Dallas.

Citește și  Povestea criminalului feroce care a evadat de la Iaşi: „Sunt un monstru”. Tânărul şi-a strangulat mama şi bunica de teama internării la Psihiatrie

„Gruparea era structurată funcţional, unii dintre inculpaţi fiind specializaţi în procurarea angro de materii prime pe care le foloseau la fabricarea produselor cu efect psihoactiv pe care le vindeau celorlalţi inculpaţi specializaţi în distribuirea la nivel stradal direct către consumatori“, au precizat procurorii. Anchetatorii au mai arătat că numărul clienţilor era de „ordinul sutelor“, în special tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani.

„Frecvenţa actelor de distribuire era deosebit de mare, în unele zile un dealer reuşind să deservească şi peste 100 de clienţi. Dozele erau comercializate cu preţuri cuprinse între 20 şi 60 de lei, în funcţie de preţul materiei prime. Produsele etnobotanice erau preparate de membrii reţelei din substanţă vegetală care era tratată sau amestecată cu compuşi chimici susceptibili de a genera efecte psihoactive precum şi cu diverse alte substanţe precum: acetone, spray-uri de combatere a insectelor (gen Killtox), otravă pentru rozătoare, îngrăşăminte chimice pentru plante sau substanţe de uz veterinar“, au menţionat procurorii DIICOT Iaşi, relatează Adevarul.

Citește și  Detalii despre accidentul mortal dintre un Logan şi un BMW. Şoferul Daciei, diagnosticat cu cancer, a supravieţuit miraculos
Citește mai mult
Publicitate

Mai multe în Local

Mergi sus