Connect with us

Se vor putea oficia căsătorii și în aer liber la Iași. Aflați condițiile impuse

Local

Se vor putea oficia căsătorii și în aer liber la Iași. Aflați condițiile impuse

Cuplurile care vor să se căsătorească în afara sediului Stării Civile vor putea face acest lucru contra unei taxe speciale. Tariful ajunge la 1.000 lei, iar una dintre condiţii este ca in­tervalul de programare să nu depă­şească 45 de minute.

Perioada de timp acoperă atât oficierea, cât şi deplasarea la următorul loc unde ofiţerul de stare civilă este aşteptat. Totodată, o altă condiţie importantă vizează faptul că nu se oficiază căsătorii în restaurante sau în diverse alte locuri de alimentaţie publică.

Ser­viciul din subordinea municipalităţii va asigura oficierea căsă­toriei în afara sediului în aproape fiecare zi din săptămână, dar după un program diferit: 17.00 – 19.00 (luni, marţi, miercuri), 15.30 – 17.30 (vi­neri), 15.00 – 19.00 (sâmbătă, în funcţie de programul oficierilor de la sediu) şi 14.00 – 16.00 (duminică).

Citește și  A murit şi bărbatul care a fost implicat în accidentul de luni. Este a doua victimă!

Taxa specială va fi introdusă după ce un regulament în acest sens va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local (CL), document care ar putea intra în dezbatere chiar la sfârşitul lunii octombrie. Potrivit regulamentului, ofiţerul de stare civilă va prelua şi va transporta registrele şi certificatele de căsătorie de la sediul Stării Civile la locul stabilit.

„Transportul va fi asigurat de Primăria Municipiului Iaşi. Pentru asigurarea securităţii documentelor şi registrelor de stare civilă, pe parcursul deplasării, ofiţerul de stare civilă va fi însoţi de un poliţist din cadru Poliţiei Locale Iaşi“, se arată în regulament.

Pentru a putea beneficia de astfel de servicii, cuplurile trebuie să depună o cerere cu 30 de zile înainte de data încheierii căsătoriei.

Citește și  Tânăr din Iaşi, declarat nevinovat după un an de închisoare. Achitare definitivă într-un dosar de omor controversat

Odată cu introducerea taxei pentru oficierea căsătoriei în afara sediului, Starea Civilă va modifica şi alte tarife speciale: oficierea căsătoriei sâmbătă (de la 74 la 97 lei), oficierea căsătoriei duminică (de la 194 la 255 lei) şi procesare dosar (de la 9 la 12 lei).

Deocamdată, la nivel naţional, un tarif pentru oficierea căsătoriilor în afara sediilor de stare civilă a fost introdus în Constanţa (1.500 lei), Bacău (1.000 lei) şi Deva (1.000 lei). Veniturile din taxa specială vor ajunge în bugetul local, relatează ziarul de iași.

Citește mai mult
Publicitate

Mai multe în Local

Mergi sus