Connect with us

ALERTĂ! CRIMINALUL ieșean care şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc a EVADAT de la psihiatrie.

Local

ALERTĂ! CRIMINALUL ieșean care şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc a EVADAT de la psihiatrie.

Polițiștii ieșeni sunt în alertă după ce un criminal a evadat de la spitalul de psihiatrie în care se afla internat, fiind sub medicație strictă.

Tecuță Silviu-Cătălin, în vârstă de 24 de ani, a fugit din spital în seara de 20 octombrie (vineri).

Semnalmentele tânărului: înălţime 1,70 metri, astenic, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, ten măsliniu, poartă barbă.

La data plecării, acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri şi o maletă neagră.

În lipsa tratamentului medicamentos, acesta poate deveni violent.

Silviu Tecuţă, de 24 de ani, este căutat sâmbătă, 21 octombrie, de aproximativ 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Iaşi, au transmis reprezentanţii instituţiei pentru „Adevărul”.

Ieşeanul a reuşit să evedeze din Spitalul de Pishiatrie de la Grajduri, unitatea unde sunt cazaţi bolnavii psihici care au comis fapte de omor. Potrivit unor surse din Poliţie, căutările se concentrează în special în zona Bucium, locul în care, în 2011, băiatul locuia alături de mama şi bunică. Poliţiştii folosesc şi un câine de urmă.

„La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că TECUŢĂ SILVIU-CĂTĂLIN, de 24 ani, din municipiul Iaşi a plecat dintr-un spital de psihiatrie, în seara zilei de 20 octombrie a.c..Semnalmentele tânărului: înălţime 1,70 metri, astenic, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, ten măsliniu, poartă barbă. La data plecării, acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri şi o maletă neagră. În lipsa tratamentului medicamentos, acesta poate deveni violent”, a transmis Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţie Iaşi.

Aceasta a mai precizat că persoanele care îl observă sau deţin informaţii care pot conduce la găsirea lui sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Stirea originală din 5 octombrie 2011

Citește și  Studentul care poate fi arestat dacă rămâne blocat în trafic.

Crimă oribilă la Iaşi. Băiatul de 17 ani şi-a ucis mama şi bunica pentru că nu i-au dat bani de suc FOTO

Crima a avut loc marţi seară într-o casă din cartierul Bucium. Autorul a avut mai multe internări la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Ora 13.30: Procurorii au vorbit cu Silviu T. şi au refăcut firul crimelor de marţi seară. Totul a pornit de la o discuţie aprinsă între băiat şi mama lui, care i-a spus că trebuie să meargă la spital la control.
Atunci, băiatul s-a enervat şi a sugrumat-o. Imediat, în camera de la etajul 1 al vilei a venit şi bunica lui Silviu. Adolescentul a strâns-o de gât şi pe ea, după care a lovit-o pe mama lui cu cuţitul de trei ori în zona pieptului. Ulterior a înjunghiat-o şi pe bunică, femeia fiind căzută la podea. „A luat cadavrul mamei şi l-a dus la baia de la parter, a pus corpul în cadă şi a spălat cuţitul”, a declarat Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Ora 12.20 Specialiştii spun că fapta sa nu putea fi împiedicată pentru că schizofrenicii sunt imprevizibili.

„Aceştia se cheamă «oamenii-surpriză», sunt imprevizibili, pot face orice. Fapta nu putea fi prevenită pentru că medicii, specialiştii nu găsesc explicaţii pentru gesturile lor. Se ştie doar că îşi schimbă gândurile de la normal la anormal. Oricum, cei care nu au mintea întreagă nu vor răspunde penal pentru faptele lor”, spune profesorul Ioan Iacobuţă, fost procuror criminalist.

Ora 11.05: Silviu era singurul copil al familiei, care are o vilă impunătoare pe strada Vasiliu Haralambie din Bucium. Locuinţa este înconjurată de copaci.

Citește și  Jurnalist din Iași "executat" de Înalta Curte de Casație și Justiție

Ora 11.03: Vecinii din Bucium ai familiei susţin că aceştia erau oameni liniştiţi, retraşi. Ei mai spun că băiatul nu şi-a văzut tatăl de două-trei luni, dar capul familiei ar fi trebuit să se întoarcă din voiaj peste zece zile.

Criminalul minor era elev la o unitate de învăţământ din Iaşi şi, tot conform vecinilor, excela la limba Latină.

Declaraţie-şoc a criminalului minor din Bucium: „Sunt un monstru!“

Ora10.45: Surse din rândul anchetatorilor spun că Silviu s-a enervat pentru că mama lui nu i-a dat bani să-şi cumpere suc. Între cei doi a izbucnit o ceartă, iar mama i-ar fi spus că nu-l mai iubeşte. Aceleaşi surse susţin că după ce a înjunghiat-o pe femeie, băiatul a băgat-o în cadă ca să o spele. Între timp a fost surprins de bunică şi a omorât-o şi pe ea. În jurul orei 20.00, Silviu s-a dus la un vecin, care este preot, şi i-a povestit tot ce a făcut. Slujitorul Bisericii a fost cel care a anunţat Poliţia. 

Ora 10.19: Mama criminalului minor din Bucium era angajată pe un post de consilier la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Iaşi. Conform declaraţiei sale de avere, aceasta deţinea împreună cu soţul, Ilie T. o locuinţă de 1.100 de metri pătraţi în Constanţa şi casa de pe strada Haralambie Vasiliu, în care a avut loc crima. De asemenea cei doi mai aveau şi două credite, unul de 2.000 de lei şi altul de 100.000 de euro, ambele scadente anul acesta.

Tot conform declaraţiei de avere a mamei copilului, Luminiţa T., veniturile familiei au totalizat 60.000 de lei.

Ora 09.40 Specialiştii spun că de două zile, minorul nu a mai luat tratamentul medicamentos la domiciliu. Din spusele lui, se pare că cearta a pornit de la un conflict mai vechi în familie, cum că rudele nu-l înţeleg.

Citește și  Iată cine era tânăra care a decedat în accidentul cu BMW

După ce a comis fapta, tânărul a încercat să se sinucidă. Apelul la numărul de urgenţă a fost efectuat de către unui vecin căruia minorul i-a povestit ce a făcut şi i-a spus de intenţiile sale de a-şi lua viaţa.

Ora 09.20 Băiatul suferă de schizofrenie şi este în evidenţa Spitalului de Psihiatrie de mai mulţi ani. Specialiştii spun că cei care suferă de afecţiunea pe care o are minorul comit astfel de gesturi. Cel mai probabil, joia viitoare minorul va fi supus unei expertize psihiatrice.

„Minorul este pacient vechi al Spitalului Socola. Ultima internare a avut-o anul acesta, în luna iulie. Tânărul era sub tratament supravegheat. Fapta pe care minorul a comis-o este frecvent întâlnită la cei care au afecţiunea de care acesta suferă şi poartă numele de debut medico-legal. Urmează să vedem starea psihică a minorului. Este posibil să fie supus comisiei şi în această săptămână, dar cel mai probabil expertiza psihiatrică va fi făcută joia viitoare“, spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Ora 09.05 Potrivit anchetatorilor, mama lui Silviu T., Luminiţa T., avea 48 de ani, iar bunica sa, Maria I., 68 de ani. Tatăl băiatului era plecat de acasă în momentul tragediei.

Ora 08.16 Adolescentul de 17 ani este suspectat că şi-a sugrumat bunica, după care ar fi înjunghiat-o. Apoi, băiatul ar fi băgat cuţitul şi în mama lui. Cele două femei au murit, iar tânărul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Relatează Ziarul de Iasi împreună cu Adevarul.

Citește mai mult
Publicitate

Mai multe în Local

Mergi sus