Connect with us

A fost prins criminalul ieșean care EVADASE! A fost imobilizat pe stradă (UPDATE)

Local

A fost prins criminalul ieșean care EVADASE! A fost imobilizat pe stradă (UPDATE)

Silviu Tecuţă, de 24 de ani, a fost căutat sâmbătă, 21 octombrie, de aproximativ 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

UPDATE ORA 15.35 Tânărul evadat de la Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri a fost găsit pe raza localităţii, arată News.ro. Potrivit Poliţiei, bărbatul a fost găsit şi a fost din nou internat.

UPDATE ora 12.00 Directorul Spitalul de la Grajduri, Victor Idriceanu, a declarat la Digi 24 că Silviu Tecuţă ar fi reuşit să fugă din unitate vineri, în jurul orei 18.30, profitând de un spaţiu nesupravegheat. Evadarea a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unităţii.

____________________________________________

Ieşeanul a reuşit să evadeze din Spitalul de Pishiatrie de la Grajduri, unitatea unde sunt cazaţi bolnavii psihici care au comis fapte de omor. Potrivit unor surse din Poliţie, căutările se concentrează în special în zona Bucium, locul în care, în 2011, băiatul locuia alături de mama şi bunică. Poliţiştii folosesc şi un câine de urmă.

„La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că TECUŢĂ SILVIU-CĂTĂLIN, de 24 ani, din municipiul Iaşi a plecat dintr-un spital de psihiatrie, în seara zilei de 20 octombrie a.c..Semnalmentele tânărului: înălţime 1,70 metri, astenic, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, ten măsliniu, poartă barbă. La data plecării, acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri şi o maletă neagră. În lipsa tratamentului medicamentos, acesta poate deveni violent”, a transmis Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţie Iaşi.

Citește și  FOTO: Carambol în Nicolina. Trei mașini au fost implicate în accident

Aceasta a mai precizat că persoanele care îl observă sau deţin informaţii care pot conduce la găsirea lui sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Silviu Tecuţă a fost internat la psihiatrie după ce, în timpul anchetei dublei crime, experţii au concluzionat că acesta nu a avut discernămând când a comis fapta. Totul a pornit de la o discuţie aprinsă între băiat şi mama lui, care i-a spus că trebuie să meargă la spital la control.  Atunci, băiatul s-a enervat şi a sugrumat-o. Imediat, în camera de la etajul 1 al vilei a venit şi bunica lui Silviu. Adolescentul a strâns-o de gât şi pe ea, după care a lovit-o pe mama lui cu cuţitul de trei ori în zona pieptului. Ulterior a înjunghiat-o şi pe bunică, femeia fiind căzută la podea. „A luat cadavrul mamei şi l-a dus la baia de la parter, a pus corpul în cadă şi a spălat cuţitul”,  declara Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În 2012, băiatul a mai evadat o dată de la Psihiatrie pentru a merge la Biserică, relatează Adevarul.

Citește mai mult
Publicitate

Mai multe în Local

Mergi sus